Vállalati tréning gyakorlatok

2017.08.16

Sokat lehet értekezni a kiválasztási és HR folyamatok során, hogy milyen módszerekkel találhatóak meg az igazán jó kollégák. Mivan azonban akkor, hogy a kollégák nem tudnak megfelelően csapatban dolgozni? Hiába vesz fel egy vállalat magas fizetéssel, jól képzett és tehetséges kollégákat, ha az új munkatársak nem illenek egy közösségbe.

A vállalati légkörnek hatalmas felelőssége van abban, hogy miként fog sikereket elérni egy cég. A szervezetfejlesztés egy olyan terület, ahol a vállalati kultúrát az együtt dolgozó személyek motiválásán keresztül teremtik meg a tanácsadó és tréning cégekSokkal könnyebb úgy dolgozni egy szervezetben, hogy az ember osztja annak értékeit és céljait. 

Hiába hiszi azt sok igazgató, hogy a vállalati kultúra utasításokkal megváltoztatható. Hiú ábránd, hogy egy-egy felszólítás bármit is módosít a munkatársak hozzáállásán.

A multinacionális cégek ezért helyeznek akkor hangsúlyt az emberek továbbképzésére és a belső motiváció csíráinak elvetésére. Nem mindegy, hogy pénzért jár be valaki ledolgozni a napi 8 munkaórát, vagy elhivatottan veti bele magát a feladataiba.

Számtalan tanácsadó és tréning cég foglalkozik szervezetfejlesztéssel. Fontos azonban olyan cégre bízni ezt a kulcsfeladatot, amelyik nem csak sablon megoldásokkal dolgozik.